Diavolul este politic corect

,,Diavolul este politic corect” este un roman original scris de Savatie Baştovoi care te pune pe ginduri. N-as vrea sa-l descriu, dar sunt sigur ca nu vei regreta daca-l vei citi. Uite mai jos citeva fragmente din carte care dezvaluie ideia romanului, dar nu si istoria lui Iacob.

 • Whisky e o bautura foarte buna!  Au inventat-o banditii, dar o beau nobilii, ha,ha! Desi intre cei dintîi si cei de pe urma nu mai exista astazi nici o diferenta, ha, ha!
 • In lumea asta sunt doua feluri de oameni: unii facuti ca sa conduca, iar altii ca sa fie robi. Mai bine zis, exista uniii care sunt nascuti sa fie oameni, iar altii nu sunt decit niste dobitoace bipere, pe care adevaratii oameni trebuie sa le foloseasca dupa bunul lor plac.
 • Greseala voastra este ca va place sa traiti dupa reguli. Intreaga voastra viata nu este decit reguli, regului, regului! Desi, la drept vorbind, orice regului, oricit de aspre si categorice ar fi, alcatuiesc pina la urma un joc. Un joc trist sau vesel, depinde cine-l joaca. Iar diavolul este un jucator! Si ca orice jucator, atunci cind nu triseaza, stie sa foloseasca regulile adversarului in favoarea sa.
 • – Ma rog… Desi nu te prea inteleg… Am venit aici sa beau un whisky…
  – Lasa ca-ti torn…
  – Da multumesc… Esti un gentleman…
  – Deh, un mason batrin…
  – Lasa, lasa… Stiu ca vrei sa ma bagi in deznadejde, dar n-o sa-ti mearga. Daca ar fi sa te asculte cineva, ar crede ca Diavolul a scris Biblia, replica episcopul.
  – N-am zis asta. Dar ca Diavolul a folosit biblia impotriva voastra, asta da.
  – Te joci cu cuvintele, lord Richard.
  – Imi place jocul!
  – E un joc periculos…
  – Nu mai periculos decit cel pe care il joci tu.
  – Tu joci de partea Diavolului.
  – Diavolul e un jucator corect.
  – Nu vreau sa discut. Trebuie sa pelc…
 • Mi se pare  ca toata lumea e dependenta de computer si internet. Traieste mai mult virtual decit real.
 • Asa-i viata asta de rahat: unii fac, iar altii strica.
 • Sfirsitul lumii nu-l va aduca un cataclism, asa cum gresit isi inchipuie multi, ci dorinta de a ucide, care incepe sa puna stapinire pe tot mai multa lume. Rautatea îi va face pe oameni sa se autodistruga. Atunci cind ultimul om capabil sa iubeasca va fi ucis, viata pe pamînt isi va pierde adevaratul si singurul sens, acela de a iubi, si Dumenezeu va pune capat rautatii. Atunci cind dragostea va disparea din lume, oamenii vor muri cu zile, deoarece Diavolul, a carui suprema placere este aceea de a ucide, punind stapinire deplina asupra lor, îi va pierde pe toti.
 • Nu legea facea realitatea, ci realitatea s-a transformat in lege. Cind oamenii au lepadat legile lui Dumenezeu, Diavolul si-a impus indata legile sale. Dar, in fond, nu exista decit o singura lege a lui Dumenzeu, care este viata, si o singura lege a Diavolului, care este moartea. Multe sunt dorintele si poftele oamenilor si in multe feluri îi ispiteste Diavolul. Dar, daca vei cauta, vei vedea ca toate sfirsesc in moarte. Tinerii indragostiti ajung sa se ucida intre ei,  iar daca nu o fac isi ucid copii inainte de a se naste.Averii mor in singuratate, iar de multe ori sunt ucisi de hoti sau otraviti de rude. Si tot asa. Pentru ca Diavolul, atunci cind propune ceva, are un singur scop: sa ucida.
Reclame

Comments are disabled.

%d blogeri au apreciat asta: