Viaţa, dragoste si creaţie

Tommy Ingberg

Tommy Ingberg – Bring It

Viaţă, dragoste si creaţie; par a fi simple cuvinte cu un sens usor descifrabil, dar  atunci de ce ne întrebăm care este sensul vieţii sau ce este dragostea?!
Sigmund Freud afirma:,, Dacă ne întrebăm despre sensul şi valoarea vieţii, suntem bolnavi.’’. Pe drept cuvînt, suntem bolnavi, toti suferim de aceeasi boala, viata.
Ce este viata? Viaţa este o tragedie plină de bucurie. (Bernard Malamud) Însa daca e sa ne gindim mai bine, ce este viata fara dragoste, iar la rindul sau ce este dragostea fara creatie?
În ultima vreme, defapt nu, dintotdeuna se vorbeste mult despre dragoste. Dragostea este cel mai maret sentiment, fară de el omenirea si-ar pierde tot suflul.
Moliere a spus:,, Dragostea este cea mai puternică forţă din univers.’’. Cu ajutorul acestei forţe omenirea a creat marele sale capodopere literare, arhitecturale, artistice, muzicale etc. Dragostea este inima creatiei, iar creatia este sîngele dragostei.
Lucian Blaga afirma: ”Destinul omului este creatia”. In fiecare zi, fiecare din noi îşi creeaza propriul destin. Unii scriu poezii, altii scriu articole pe bloguri, altii sadesc un pom. Fiecare e un creator care îşi exprima prin creatiile sale dragostea si trăirile sale. Dragostea, cum a sugerat si Moliere mai sus, este cel mai puternic sentiment din univers, insa eu consider ca inteligenta nu este mai putin importanta. Fara inteligenta am fi incapabili de a crea ceva, am fi incapabili de a exprima sentimentele si trăirile noastre. Dragostea este sentimentul nostru, este starea noastra sufleteasca, iar inteligenta materializeaza acest sentiment prin creatie. Astfel inteligenta devine un punctul de tranzitie dintre dragoste si creatie.
Revenind la intrebarea de la început, viata fară dragoste nu ar fi viata, iar dragostea fara creatie nu ar mai fi dragoste.
Viaţa, dragoste si creaţie; par a fi simple cuvinte cu un sens usor descifrabil, însa aceste cuvinte contin întregul sens al existentei noastre!

Lasă un comentariu